2014-12-05

Röstmottagare sökes till valet 22 mars

Nynäshamns kommun söker röstmottagare till det extra val som statsminister Stefan Löfven har utlyst. Du får utbildning och ersättning för uppdraget.

Statsminister Stefan Löfven meddelade i onsdags att regeringen tänker besluta om extra val till risdagen. Valet är planerat till 22 mars 2015 och går till ungefär som ett vanligt val. Du kommer att kunna förtidsrösta i särskilda lokaler eller rösta i vallokal på valdagen.

Röstmottagare sökes

Nynäshamns kommun söker nu röstmottagare till valet. Arbetet kräver stor noggrannhet samt ett hjälpsamt och vänligt sätt. Du måste även ha fyllt 18 år för att arbeta som röstmottagare.

Gå in på länken "Extra val till riksdagen" till höger för mer information om arbetet som röstmottagare och om valet. Till höger finns även länk till Valmyndighetens webbplats med information om valet.

Det formella beslutet om extra val väntas fattas den 29 december.

I extra val röstar du enbart till riksdagen. Alltså inte till kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige.

Foto startsidan: Scandinav bildbyrå

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.