2014-12-02

Lämna synpunkter på Vattenplanen

Nynäshamns kommun har tagit fram ett förslag till vattenplan
som beskriver hur kommunen ska uppfylla miljökvalitetsnormerna för vatten. Planen är ute på remiss till den 28 februari 2015.

EU har ett ramdirektiv för vatten som förbinder alla Sveriges kommuner att uppfylla miljökvalitetsnormerna för vatten. Det innebär att våra vatten ska uppnå en god ekologisk och kemiskt status till 2015. För många vatten är målet istället 2021 eftersom miljöproblemen där är stora. För att uppfylla detta inom utsatt tid har kommunen tagit fram ett förslag till vattenplan.

- Kommunens sjöar, åar och kustvatten mår inte så bra i dagsläget. Det är egentligen bara Grindsjön i Sorunda som har en god vattenkvalitet, säger Hanna Lilja, miljöstrateg på Nynäshamns kommun.

Åtgärder pågår dock redan för att förbättra vattenkvaliteten i kommunen, men mer behöver göras. I vattenplanen föreslår Nynäshamns kommun därför åtgärder för att förbättra vattnet.

- Vi vill gärna få in synpunkter och information från allmänheten för att få ett bättre underlag för åtgärder, säger Hanna Lilja.

Lämna dina synpunkter innan den 28 februari

Lämna dina synpunkter via e-post genom att klicka på länken i högerspalten. Du kan också skicka din synpunkt med brev till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, se adress under kontaktinformation.

Förslaget till Vattenplan finns även att läsa här

• www.nynashamn.se/vattenplan
  • Nynäshamns kommuns reception
  • miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
  • biblioteken i Nyhäshamn, Ösmo och Sorunda

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.