2014-11-25

Kommunen får ett gemensamt e-postsystem

Från och med 1 december 2014, byter all pedagogisk personal
e-postsystem till WebOutlook. Nuvarande system FirstClass, kommer att släckas ner och i och med detta får kommunen ett gemensamt e-postsystem för all personal.

Sedan år 2001 har kommunen har haft två olika e-postsystem. FirstClass för pedagogisk personal och elever och Outlook för kommunens övriga personal (administrativa användare).  De nya e-postadresserna för pedagogisk personal blir förnamn.efternamn@nynashamn.se men det kan finnas undantag.

Efter en undersökning som gjorts bland elever, så använder de flesta sin egen
e-postadress. Behovet av att skolan ska tillhandahålla dessa har därmed försvunnit. Elever kommer därför fortsättningsvis enbart att använda sin egen
e-postadress.

—Äntligen får vi ett gemensamt e-postsystem för hela kommunen! Det har
varit problematiskt med olika system. Det här kommer att underlätta kommunikationen till barn- och utbildningsnämndens verksamheter, säger Christel Bäckström, tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.