Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-11-21

Ytterligare aktör för utbyggnad av fibernät

Nu finns det ytterligare en aktör på marknaden i Nynäshamn som erbjuder fastighetsägare anslutning till fibernät. I oktober tecknade Nynäshamns kommun markavtal med Svensk Infrastruktur AB .

– Det är roligt att det nu finns två operatörer som vill bygga fibernät i kommunen. Det bör leda till att utbyggnadstakten sker snabbare och att fler kan ansluta sig till fibernät om de vill, säger kommunalrådet Daniel Adborn (FP).

Svensk Infrastruktur AB

I oktober 2014 tecknades ett markavtal med Svensk Infrastruktur AB. Markavtalet tydliggör regelverket för schaktlov och vilka tillstånd som behövs innan arbeten i kommuns mark får utföras.

Brev från Svensk Infrastruktur AB

Cirka 700 fastighetsägare i Nynäshamns tätort har de senaste dagarna fått ett brev från Svensk Infrastruktur AB med ett erbjudande om att ansluta sig till stadsnätet. För frågor om detta, kontakta Svensk Infrastrukturs kundtjänst på telefonnummer: 08-55 117 110.

Svenska Stadsnät Nynäshamn AB

Nynäshamn kommun har sedan december 2013 även ett samverkansavtal med Svenska Stadsnät Nynäshamn AB som innebär ett samarbete kring etablering av fibernät i hela kommunen.

Frågor och mer information

Om du vill ansluta din fastighet, har frågor eller önskar få mer information är du välkommen att kontakta kundtjänst hos någon av de båda leverantörerna. Kontaktuppgifter finns i högerspalten.

Text: Anna Whitcombe

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp