2014-11-17

Mer pengar till Nynäshamns ridklubb

Nynäshamns ridklubb (NRK) får stöd av Nynäshamns kommun för att bygga ett nytt ridhus. Kommunen ska även stödja Sorunda ridklubb som förbereder ett nytt ridhus.

Nynäshamns ridklubb skriver i sin ansökan till kommunen att de är i behov av
att renovera sin ridanläggning i Nynäshamn eftersom den efter många års bruk är starkt nedsliten. De skriver även att den inte heller i alla delar är anpassad till nutidens behov och krav och behöver moderniseras. NRK har därför ansökt om utökat lokalbidrag för att kunna renovera.

Efter ett antal överläggningar mellan Nynäshamns kommun och NRK  har båda gemensamt kommit fram till en lösning. Ett tilläggsbidrag till avtalet om lokalbidraget har tecknats vilket gör att NRK får ett förhöjt föreningsbidrag under tio år. Beslutet togs i kultur- och fritidsnämnden i oktober. Pengarna kommer att användas till att bygga ett nytt ridhus.

— Vi tror mycket på NRK:s projekt. De bedriver en fantastisk verksamhet, där
de tänker mycket på jämlikhet och tillgänglighet. Det vill Nynäshamns kommun stötta så långt det går. Kommunen kommer även att stödja Sorunda ridklubb som förbereder ett nytt ridhus. På grund av att det projektet har försenats har kommunen ännu inte betalat ut något extra stöd, säger Maria Schneider (S) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Text: Jeanette Eliasson
Foto startsidan: Scandinav bildbyrå

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08