2014-11-11

Utställning av järnvägsplan

Stockholms hamnar planerar att bygga ett industrispår till godshamnen Stockholm Norvik i Nynäshamn. Nu finns en utställning av järnvägsplanen i Folkets hus i Nynäshamn.

Järnvägsutställningen

För att få bygga en järnväg behövs en järnvägsplan med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning (MKB). Syftet med planen är att ge en helhetsbild av bland annat utformning och miljökonsekvenser.

Utställning till 1 december

Järnvägsplanen och den av Länsstyrelsen godkända miljökonsekvensbeskrivningen ställs ut i Folkets hus i Nynäshamns 3 november –
1 december. Tanken med Stockholms hamnars utställning är att informera och att ge möjlighet att lämna synpunkter.

Onsdag är Stockholms hamnar på plats

Representanter från Stockholms hamnar finns på plats vid uställningen onsdag 12 november klockan 18-21 för att svara på frågor.

Mer information om den planerade järnvägen finns på Stockholms hamnars webbplats. Länk finns till höger. Där står bland annat hur du går till vägen om du vill lämna synpunkter.

Utställningen

Sidan granskad 2016-04-18