2014-11-08

Nynäshamns skatepark har öppnat

I lördags invigdes Nynäshamns skatepark med tal, bandklippning och uppvisning i skejtboardåkning.

Många trotsade kylan och kom för att delta i invigningen och se skejtarna från Sub Surfers Nynäshamn och Stockholm Suburban Surfers.

Kommunalråden Anna Ljungdell (S) och Daniel Adborn (FP) höll invigningstal och sedan fick hemmaåkaren Hampus Wärme äran att inviga den så kallade bowlen.

Skejtare från Sub Surfers Nynäshamn och Stockholm Suburban Surfers gav publiken en uppvisning och efteråt var det fritt fram för alla som ville att testa parken.

Eddie från Stockholm Suburban Surfers

Eddie Lindkvist från Stockholm Suburban Surfers visade publiken hur bowlen ska tas.

Nynäshamns skatepark öppnar nu för allmänheten och kommer att vara öppen alla dagar i veckan. I slutet av november kommer parken dessutom att förses med belysning  för kvällsåkning.

– Vi är väldigt glada och stolta över Nynäshamns skatepark. Den tog längre tid att bygga än vad vi planerat, men resultatet blev så mycket bättre. Nu hoppas vi att den kommer användas så mycket som möjligt, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Bygget av den cirka 900 kvadratmeter stora skejtparken startade i juni 2014. Nynäshamns kommun har samarbetat med de lokala skejtföreningarna Sub Surfers Nynäshamn och Stockholm Suburban Surfers för att utformningen av parken ska bli så bra som möjligt.

Text och foto: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08