2014-10-30

Legocupen är avgjord

Nu är det klart vilka pristagarna är i den fyra dagar långa legocupen som arrangerades under höstlovet i Nynäshamn.

Max Österberg delar ut pris till deltagarna.

Grundaren Max Österberg var prisutdelare.

Torsdag eftermiddag korades pristagarna i Max legocup. Vinnare är Alvar Palmér och Isak Bjerner.

– Det är jätteroligt. Vi var här under röstningen och många tyckte om bygget men vi trodde inte att vi skulle vinna. Vi tänkte först bygga Empire State Building men det var för svårt, säger Alvar Palmér och Isak Bjerner.

Charlie Staffanius och Elvis Merio knep silverplatsen med sitt bygge Golden gatebron. På bronsplats kom Hugo Olsson med sin fjärrstyrda legobil.

Det blev totalt 33 tävlingsbidrag i Max legocup som arrangeras för fjärde året i rad. Tävlingen blev verklighet sedan då sjuårige Max Österberg lämnat in ett medborgarförslag om att en legotävling borde arrangeras i Nynäshamn. Nynäshamns kommun sa ja till förslaget och sedan dess arrangeras legotävlingen varje år i Nynäshamns bibliotek.

Alla pristagare.

Pristagarna från vänster: Charlie Staffanius, Elvis Merio, Isak Bjerner, Alvar Palmér och Hugo Olsson.

Vinnarna Alvar Palmér och Isak Bjerner.

Vinnarna Alvar Palmér (till vänster) och Isak Bjerner. De byggde en scen med bland annat musiker, publik och ljus som blinkade i takt med musik.

Sidan granskad 2016-04-18