Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-10-24

Fördjupat samarbete för starkare besöksnäring

Det regionala samarbetet för en starkare hållbar besöksnäring i skärgården lanserades under fredagen. Ett nytt samverkansavtal undertecknades när alla parter samlades för att ta nästa steg.

Flygbild över Nynäshamn.

Foto: Oscar Kihlborg.

Tillsammans har bland annat Nynäshamn och sex andra skärgårdskommuner, länsstyrelsen, landstinget, Stockholm Visitors Board och Skärgårdsstiftelsen tagit fram Skärgårdstrategin.

Målet med strategin är att öka attraktionskraften på destinationer som bedöms ha särskild potential att locka fler utländska besökare. En av destinationerna är Nynäshamn.

Start för Stockholm Archipelago

Fredagen var ett avslut för arbetet med Skärgårdsstrategin och starten för samarbetet Stockholm Archipelago. Parterna har i dagarna skrivit under ett långsiktigt samverkansavtal som skapar förutsättningar för en starkare hållbar besöksnäring i Stockholms skärgård året runt.

– Vi ska bygga varumärket Stockholm Archipelago och marknadsföra den gemensamma destinationen, möjliggöra regionalt nätverkande och verka för en god lönsamhet. Nynäshamn fortsätter att samverka - tillsammans är vi starkare och lokalt ska reseanledningar skapas. Det är nu jobbet börjar, säger Yvonne Edenmark Lilliedahl, vikarierande marknads- och turistchef på Nynäshamns kommun.

Samverkansavtalets parter

Samverkansavtalet är undertecknat av kommunerna Nynäshamn, Norrtälje, Österåker, Vaxholm, Nacka, Värmdö och Haninge samt Stockholms stad via Stockholms Visitors Board, Stockholms läns landsting, Länsstyrelsen i Stockholms län och Skärgårdsstiftelsen i Stockholm län.

Text: Åsa Ericsson
Foto: Oscar Kihlborg

Representanter för parterna.

Vid fredagens träff i Stockholm. Från vänster: Olle Zetterberg, Stockholm business region/Stockholms stad, Alexandra Anstrell, ansvarig besöksnäringsfrågor i kommunstyrelsen i Haninge , Kjell Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje, Rickard Naring, moderator, Monica Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, Daniel Adborn, kommunalråd Nynäshamn.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp