2014-10-20

Stoppa sabbet

Samtliga grundskolor i Nynäshamn har ingått ett samarbete med stoppasabbet.nu. Stoppasabbet.nu hjälper lärare i grundskolan att utbilda elever i lag och rätt. Syfte är att minska skadegörelse och lyfta fram värdegrundsarbetet på ett konkret sätt.

Logotyp Stoppasabbet.nu

Stoppasabbet.nu arbetar för att förebygga skadegörelse genom kostnadsfria utbildningar och information för skolorna. På deras portal finns ett strukturerat och pedagogiskt material som vänder sig till elever på grundskolan. Materialet består bland annat av filmer, studiematerial och lektionsplaneringar.

I de pedagogiska filmerna som tagits fram finns bland annat ämnen som berör klotter, snatteri och anlagd brand. Stoppasabbet.nu erbjuder också färdiga lärarhandledningar vilket underlättar lärarnas pedagogiska planering.

— Stoppasabbet.nu är ett verklighetsbaserat material som visar på konsekvenserna av till exempel en brand. Hur påverkas de som drabbats och de som tänder på. Materialet ger underlag till diskussioner om att ta ansvar. Det är viktigt att tänka på vad som händer efter en skadegörelse och att man måste ta ansvar för sina handlingar, säger Eva Lundin, skolchef.

Till höger under Länkar hittar du en reklamfilm som Nynäshamn är med i.
Ange lösenordet: Nynäs

Text: Jeanette Eliasson