2014-10-17

Nytt utskott lyfter landsbygdsfrågor

Nynäshamns kommuns nya trepartistyre inrättar ett nytt landsbygdsutskott som ska arbeta för utveckling av landsbygden.

I den nya överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet ingår det nya landsbygdsutskottet där ordförande blir miljöpartiets Catrine Ek.

Börjar med kartläggning och analys

Utskottet ska börja med att kartlägga vilka utvecklingsprojekt som finns på landsbygden i dag samt göra en analys av vilka behov och möjligheter som finns. Det arbetet ska ske i nära dialog med boende, näringsidkare och föreningslivet på landsbygden.

"Vi tar ett grepp om landsbygden"

– Vi behöver jobba strategiskt med landsbygden och kommer exempelvis att se över infrastruktur, kollektivtrafik, samhällsservice och möjlighet att driva företag på landsbygden. Vi tar ett grepp om landsbygdens utveckling för att hela kommunen ska kunna leva på likvärdiga villkor, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Utskottet kommer att ligga under kommunstyrelsen.

Mer information om det nya utskottet kommer under hösten.

Sidan granskad 2016-04-18