Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-10-16

Klart vilka som ska styra i Nynäshamn

Nu är det klart vilka som ska styra i Nynäshamn de kommande fyra åren. Det blir ett styre bestående av Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet.

De senaste fyra åren har Socialdemokraterna och Folkpartiet styrt i Nynäshamn med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Kommande mandatperiod styr alltså Socialdemokraterna (11 mandat), Folkpartiet (3 mandat) och Miljöpartiet (3 mandat) med stöd av Vänsterpartiet (3 mandat) och Pensionärspartiet (1 mandat). Tillsammans har de 21 mandat i kommunfullmäktige som totalt har 41 mandat.

Partiernas poster

Socialdemokraterna får posten som kommunstyrelsens ordförande och ordförandeposterna i barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden. Folkpartiet får en kommunalrådspost samt ordförandeposter i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden samt kommunfullmäktige. Miljöpartiet får ordförandeposterna i kultur- och fritidsnämnden samt nya landsbygdsutskottet. Till höger finns länk till nyhet om landsbygdsutskottet.

Vad innebär med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet?
– Det innebär att vi är överens om hur platserna ska fördelas och om delar av politiken samt att de inte ska bidra till att fälla den styrande koalitionens budget.  I övrigt är det fritt för Vänsterpartiet och Pensionärspartiet att bedriva oppositionspolitik, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Kommunfullmäktige under hösten

Det nya kommunfullmäktige sammanträder första gången 29 oktober. På fullmäktige i november fattas beslut om skattesatsen och på fullmäktigesammanträdet i december tas beslut om budgeten samt vilka politiker som ska sitta i kommunstyrelsen och nämnderna.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp