2014-10-15

Rökutveckling på Viaskolan

En mindre rökutveckling orsakades på grund av ett fel i  huvudcentralen för elen på Viaskolan.

Idag på förmiddagen klockan 10.50 gick brandlarmet och skolan fick utrymmas på grund av en rökutveckling i huvudelcentralen vid köket. Utrymningen gick lugnt till och enligt skolans rutiner. Brankåren kom snabbt på plats och konstaterade att ingen brand hade uppstått.

Skolan är för närvarande strömlös och kommunens fastighetsavdelning och elektriker arbetar med att åtgärda felet. Arbetet kommer troligtvis att pågå under hela dagen.

Rektor har bedömt att de yngre barnen på fritids och F-5, kommer att stanna kvar på skolan, medans lektionerna är inställda för årskurs 6-9.  Mattransport är beställt och de yngre barnen serveras skollunch som vanligt.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08