2014-10-09

Tillåtet att elda trädgårdsavfall

Från och med lördag den 8 oktober till och med söndag 23 oktober 2016 är det tillåtet att elda trädgårdsavfall. Men det finns bestämmelser om vad du får elda och inte.

Enligt Nynäshamns kommuns föreskrifter får du i detaljplanelagda och andra tätbebyggda områden endast elda trädgårdsavfall under vissa veckor på året. Eldning är tillåten vecka 15 och 16 på våren samt vecka 41 och 42 på hösten med föregående veckoslut.

Kan störa grannarna

Anledningen är att många drabbas av olägenheter när grannar eldar sitt kanske blöta trädgårdsavfall. Särskilda eldningsveckor gör också att utsläppen av ohälsosamma ämnen som finns i röken begränsas.

Det här får du elda

Det som är tillåtet att elda är ris, kvistar och grenar. Det är dock inte tillåtet att elda löv, gräs och annat avfall som orsakar stora mängder rök.

Text: Lisa Olén

Man som eldar trädgårdsavfall

Sidan granskad 2016-10-11
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.