2014-10-09

Kommunen klättrar på företagsranking

Nynäshamns kommun klättrar från plats 146 till plats 55 på listan Årets företagarkommun. Det är organisationen Företagarna och kreditupplysningsföretaget UC som varje år rankar kommuner med företag som utvecklats bäst.

Årets Företagarkommun bygger på variablerna omsättning, resultat, kreditvärdighet och antal aktiebolag.

Rapportens uppgifter om aktiebolagen i Nynäshamns kommun år 2013 jämfört med år 2012

Omsättning
52 procent av kommunens aktiebolag redovisar en ökad omsättning. Genomsnittet i Stockholms län ligger också på 52 procent.

Resultat
I 55 procent av kommunens aktiebolag ökar resultatet, vilket är högre än länsgenomsnittet som ligger på 52 procent.

Kreditvärdighet
59 procent av kommunens aktiebolag har fått ökad kreditvärdighet. Länsgenomsnittet ligger på 56 procent.

Antal aktiebolag
I slutet av 2013 fanns det 781 aktiebolag i Nynäshamns kommun vilket är 5 procent fler än året innan. Ökningen i Stockholms län ligger på 7 procent.

Bland landets 290 kommuner rankas Nynäshamns kommun sammanlagt på plats 55 vilket är den bästa placeringen de senaste fem åren.

– Det görs många olika rankingar gällande näringslivet och den här uppmärksammar vad företagen lokalt åstadkommer för hela kommunen i form av tillväxt - var företagandet har utvecklats mest. I Nynäshamn utvecklas företagen i en positiv riktning och dessa framgångsrika entreprenörer lägger grunden för vårt gemensamma välstånd, ger förutsättningar för lokal utveckling och det är något vi hoppas att kommunens politiker och tjänstemän tar med sig, säger Paulin Sunesson, ordförande Företagarna i Nynäshamn.

– Det här är en signal att kommunens aktiebolag stärkt sin ekonomiska ställning och utvecklas positivt vilket är bra även för kommunen. Företag som utvecklas positivt är också mer benägna att växa och anställa. Det ger positiva signaler om framtiden och här ska kommunen vara med och stötta utvecklingen så att fler företag kan växa, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.