2014-10-01

Tyck till om garantier inom äldreomsorgen

Under hösten följs äldreomsorgens så kallade värdighetsgarantier upp. Brukare, anhöriga och medarbetare inom äldreomsorgen får då möjlighet att svara på några frågor.

I slutet av 2012 beslutade kommunens socialnämnd om en ny värdegrund och ett antal värdighetsgarantier för äldreomsorgen. Värdighetsgarantierna beskriver vad du som medborgare i Nynäshamns kommun kan förvänta dig av äldreomsorgen, till exempel när det gäller bemötande, kontinuitet och hur lång tid handläggningen av ett ärende får ta.

Brukare, anhöriga och medarbetare får tycka till

Socialförvaltningen kommer nu att följa upp vilken effekt värdighetsgarantierna har fått och hur de kan blir bättre.

Uppföljningen delas in i tre delar:

• Anhöriga kan svara på frågor i en webbenkätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till enkäten). Enkäten kan besvaras under hela oktober.
  • Under vecka 41 får ett slumpmässigt urval av brukarna inom vård- och omsorgsboende, hemtjänst och dagverksamhet en pappersenkät hemskickad.
  • Under oktober svarar äldreomsorgens medarbetare på några frågor om värdighetsgarantierna.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18