2014-09-26

IHF Bostad övertar förmedlingen av lägenheter till Balder Västra

Från och med den 22 september förmedlar fastighetsbolaget ”IHF Bostad Nynäshamn AB” lediga lägenheter på Balder Västra.

Sedan ett år tillbaka har Nynäshamns kommun skött förmedlingen av lediga bostäder, men från den 22 september är det alltså IHF Bostad som gör det. Balder Västra är vanliga lägenheter och det är IHF bostads regler som gäller för att få en lägenhet där. För att hyra en lägenhet på Balder Västra behöver dock någon i hushållet ha fyllt 65 år.

För att få anmäla intresse om att bo på Balder Västra ska någon i hushållet vara över 63 år. Kommunen lämnar över den nuvarande kön till IHF Bostad och de som redan står i kö och är under 63 år får stå kvar.

I vissa akuta situationer kan socialförvaltningen i Nynäshamns kommun anmäla ett behov av ett tillgänglighetsanpassat boende till IHF Bostad.

Du som redan anmält intresse

Om du redan anmält intresse till Balder kommer du inom de närmaste veckorna få ett brev hem med mer information om detta.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18