2014-09-24

Rena rama cirkusen på Rosengårdens äldreboende

Den här veckan besöker Cirkus Cirkör Rosengårdens äldreboende i Nynäshamn. Under onsdagen fick cirka 40 boenden prova på så kallad sittcirkus.

Leif Dahlgren och Karl-Axel Nyberg deltar.

Leif Dahlgren och Karl-Axel Nyberg.

Cirkus Cirkör är hela tre dagar på Rosengårdens äldreboende. Dag ett fick de äldre se cirkusshowen ”På flygande fot” och dag två - på onsdagen- stod sittcirkus på programmet. De äldre fick då bland annat jonglera med bollar, fjädrar och sjalar.

"De var överlyckliga"

– De boende var överlyckliga och tyckte både sittcirkusen och föreställningen var jättebra. De som såg föreställningen i går ville se en repris och vid sittcirkusen var det mycket skratt och stort engagemang, säger Bella Dzabirov, tillförordnad enhetschef på Rosengården.

Karl-Axel Nyberg.

Vad är syftet med att bjuda in Cirkus Cirkör?
– Syftet är att de boende ska få uppleva något annorlunda och att personalen ska bli inspirerad och lära sig nytt, säger Bella Dzabirov.

Blir en fortsättning

För att besöket inte ska bli en enstaka händelse får personalen dag tre under torsdagen lära sig hur de kan fortsätta rörelseträningen inspirerad av cirkusen.

– Vi ska bland annat få lära oss balansövningar, boll- och jongleringsövningar för att de boende ska ha möjlighet att fortsätta med övningarna även i framtiden.Det kanske slutar med att vi alla blir riktiga cirkusartister och sätter upp en egen cirkusföreställning, säger Bella Dzabirov och skrattar.

Sidan granskad 2016-04-18