Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-09-17

Rösträkning onsdag 17 september

Onsdag 17 september genomför Valnämnden i Nynäshamn det som ofta kallas för onsdagsräkningen. Det är främst röster från utlandet och förtidsröster som inte hann fram till vallokalen på valdagen som räknas.

Du kan följa resultatet av onsdagsräkningen på val.se. Direktlänk till Valmyndighetens webbsida ”Val till kommunfullmäktige i Nynäshamn” finns till höger. På sidan kommer valnattens preliminära resultat att uppdateras med resultaten från onsdagsräkningen allteftersom resultaten registreras under dagen. Onsdagsräkningen är alltså en uppsamlingsräkning av de förtidsröster som vallokalen inte hann få under valdagen. Valresultatet är preliminärt. 

Slutlig rösträkning

Den slutliga rösträkningen till riksdagen påbörjades av länsstyrelserna i landet måndag 15 september.  När riksdagsvalet har ett slutligt resultat – vilket beräknas vara fastställt 20 september – påbörjas den slutliga rösträkningen av rösterna för valen till kommunfullmäktige. Därefter räknas rösterna för valen till landstingsfullmäktige. Länsstyrelsen fastställer resultaten för de valen.

Räkningen är offentlig

Valnämnden i Nynäshamn började onsdagsräkningen 9.30. Räkningen, som är offentlig, är i lokal Sundet i Folkets hus i Nynäshamn.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp