2014-09-16

Kulturministern på besök i Nynäshamn

I fredags 12 september, besökte kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) Nynäshamns bibliotek för att få veta mer om satsningen som gjorts för att öka utlåningen av barnlitteratur till unga läsare.

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M)

Foto: Emma Palmér

I Nynäshamn lånar barnen mest böcker i länet enligt mätning som nyligen gjorts av Svenska biblioteksföreningen. Det har uppmärksammats av kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) som i fredags besökte Nynäshamns bibiliotek.

Helen Amborn, bibliotekschef, bjöd kulturministern på en rundvandring och ett besök i konsthallen. Utställningen i konsthallen är till största delen skapad och tillverkad av bibliotekspersonalen själva.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18