2014-09-14

Följ hur nynäshamnarna röstar

Söndag 14 september är det val till riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Här på webben kan du under valkvällen och valnatten följa rösträkningen för nynäshamnarnas röster.

De allmänna valen är var fjärde år. I valen utser du som väljare de företrädare som ska representera dig i de beslutande församlingarna under den kommande mandatperioden.

Söndag kväll 14 september lägger Nynäshamns kommun ut länkar till Valmyndighetens webbsidor med information om:

• Hur Nynäshamn röstar.
  • Hur Stockholms läns röstar.
  • Hur Sverige röstar.

Så går rösträkningen och redovisningen till

När röstningen avslutas på valdagen klockan 20 börjar röstmottagarna i varje vallokal räkna röster. Resultaten av alla räkningar redovisas löpande på Valmyndighetens webbplats val.se. De resultaten är preliminära.

De slutgiltiga valresultaten kommer i ordningen: riksdag, kommunfullmäktige och sist landstingsfullmäktige. Samtliga val brukar vara färdigräknade cirka två veckor efter valdagen.

Länk till Valmyndighetens information "Räkning och valresultat" finns till höger.

Sidan granskad 2016-04-18