2014-09-08

Landshövdingen besökte Landsort

Landshövding Chris Heister besökte Landsort under fredagen. Anledningen till besöket var att få veta mer om ön och dess verksamheter.

Landsort.

Syftet med Chris Heisters besök på Landsort var att få information om historia, nuläge, framtid, verksamheter samt utvecklingsprojekt. Mötet började med ett lunchmöte i Lotstornet där delar av besöksnäringen presenterade sina verksamheter och avslutades på restaurangen och puben Saltboden där landshövdingen träffade lokala föreningar.

"Glädjande"

– Det är glädjande att vår landshövding ville komma till Landsort. Besöket gav näringslivet, organisationer och oss möjlighet att visa Nynäshamns del av Stockholms skärgård och ge en övergripande introduktion av den verksamhet som bedrivs på Landsort, säger Yvonne Edenmark Lilliedahl, marknads- och turistchef på Nynäshamns kommun.

Chris Heister med flera framför Saltboden.

Förstudie av Landsort

Sedan 2011 har många lokala utvecklingsprojekt gjorts i Stockholms skärgård inom ramen för Skärgårdsstrategin som är ett regional utvecklingsprojekt där Länsstyrelsen är en av parterna. När det gäller Landsort så har en förstudie - initierad av Länsstyrelsen i samverkan med Statens fastighetsverk och Nynäshamns kommun - för fortsatt destinationsutveckling påbörjats.

Till höger finns länk till mer information om Skärgårdsstrategin.

Nynäshamns kommun var arrangör för besöket.

Anna Ljungdell, Chris Heister och Lennart Stuxberg.

Från vänster: Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S), landshövding Chris Heister och Lennart Stuxberg, ordförande i Landsorts sjö- och miljöcentrum.

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.