Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-09-05

Datorkursen för äldre blev en succé

Stort intresse och nöjda deltagare. Så kan datorkurserna som Nynäshamns kommun och ABF arrangerade i somras sammanfattas.

En man framför en dator

Under sommaren har totalt 30 pensionärer i Nynäshamn fått ökade datorkunskaper. På kursen, som vände sig till personer över 65 år, har deltagarna fått lära sig allt från hur datorn slås på och hur de kommer ut på internet till hur de googlar, skaffar e-postadress, använder sociala medier, läser tidningar, tittar på TV-program och lyssnar på radion på internet.

Kursledare var en person från ABF och två av Nynäshamns kommuns sommarjobbare.

Nöjda deltagare

Enligt en enkät som deltagarna har svarat på ger majoriteten av de som svarat högsta betyg för helhetsintrycket. Likaså uppfyllde kursen de flesta deltagares förväntningar. De positiva kommentarerna är bland annat ”Bra lärare/sommarjobbare”, ”Tusen tack att kursen var gratis”, ”Bra med skolelever som tog sig an oss enskilt när vi behövde det” och ”Gärna nya kurser, efterfrågan är stor”.

Och fler kurser blir det. Intresset var väldigt stort och många fick ingen plats så Nynäshamns kommuns socialförvaltning planerar för en fortsättning nästa år.

– Nästa år kommer vi försöka erbjuda kursen i fler delar av kommunen såsom Ösmo och Sorunda, säger Charlotte Dahlbom, socialchef i Nynäshamns kommun. Då blir det en ny grundkurs, inte en fortsättningskurs som många av årets deltagare önskar. Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att gå kursen, fortsätter Charlotte.

En länk till hela utvärderingen hittar du till höger.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp