2014-09-02

Växthus ska få åsikterna att spira i Nynäshamn

Under tisdagen invigdes ett växthus i centrala Nynäshamn som ska få fart på åsikterna om utvecklingen av staden. – Det finns nog många åsikter och förslag som ligger och gror hos nynäshamnarna. Nu vill Nynäshamns kommun att de snabbt ska blomma ut så invånarna är med och utvecklar staden, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Heli Rosendahl och Anna Ljungdell i växthuset.

Anna Ljungdell (S) till vänster och projektledare Heli Rosendahl till höger.

Ett omfattande arbete pågår med att ta fram en så kallad fördjupad översiktsplan som beskriver hur tätorten Nynäshamn ska utvecklas de kommande 15 åren när det gäller allt från parker och butiker till byggnader och vägar. Under arbetets gång har invånarna fått tycka till bland annat genom att svara på frågor i en app. Under en helg utformades också centrum enligt invånarnas önskemål i appen.

Lämna synpunkter på färdigt förslag

Synpunkterna och svaren från invånarna är en del av underlaget i ett färdigt förslag som invånarna nu kan tycka till om. För att få fart på åsikterna och få in ytterligare förslag står nu ett växthus i centrala Nynäshamn. Där kan invånarna ta del av förslaget, lämna sina synpunkter samt träffa politiker och kommunens tjänstemän för att diskutera utvecklingsfrågor.

"Riktigt stora chansen att tycka till"

– Nu är det skarpt läge, det är den riktigt stora chansen att tycka till och påverka innan planen klubbas. Växthus symboliserar tillväxt, utveckling, öppenhet och transparens. Genom öppenhet och transperens i arbetet hoppas vi att invånarna tar chansen och deltar i utvecklingen och tillväxten i Nynäshamn, säger Heli Rosendahl, Nynäshamns kommuns projektledare för den fördjupade översiktsplanen.

Ny enkät i appen

I samband med invigningen lanseras en ny enkät i kommunens app. Länk till appen finns till höger.

Här står växthuset

Växthuset står i hörnet Centralgatan/Fredsgatan i centrala Nynäshamn.

Anna Ljungdell invigde växthuset.

Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) invigde växthuset under tisdagen.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se