2014-09-01

Välkommen till invigningen av Växthuset

Välkommen in i Växthuset. Här kan du ta del av och tycka till om hur Nynäshamns stad ska utvecklas fram till år 2030. Växthuset invigs tisdag.

Tid och plats för invigningen

Tisdag 2 september klockan 12 i hörnet Centralgatan/Fredsgatan.

Det nya Växthuset är tänkt att fungera som ett informationscenter för stadsbyggnadsfrågor. Där finns information som invånare och besökare kan ta del av när som helst. Växthuset kommer också att vara bemannat av tjänstemän och politiker vissa dagar.

– Vi vill uppmärksamma arbetet med en ny fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad och underlätta för invånarna att ta del av och tycka till om utvecklingen, säger Heli Rosendahl, översiktsplanerare på Nynäshamns kommun.

I samband med invigningen lanseras också en ny enkät i kommunens "app", se länk i högerspalten

Fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad

Kommunen planerar för hur Nynäshamns stad ska utvecklas fram till 2030. Kommunens mål är att staden ska växa med minst 4 000 invånare till och med år 2030. Planen beskriver till exempel var nya bostäder, handel och arbetsplatser ska lokaliseras.

Ett första planförslag har tagits fram som nu är ute på remiss. Nu har du möjlighet att vara med och påverka utvecklingen.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-03