Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-08-27

En väg in för företagare

Företagarnas kontakter med Nynäshamns kommun blir enklare. Den företagare som behöver hjälp av fler än en person på kommunen erbjuds nu att träffa alla personer samtidigt. Företagarnas kontaktväg blir den så kallade Företagslotsen som syr ihop mötet.

Företagslots Anu Henriksson.

Företagslots Anu Henriksson.

– Nynäshamns kommun vill göra det enklare för befintliga eller blivande företagare och evenemangsarrangörer som har ärenden som kräver kontakt med fler än en tjänsteman på kommunen, säger Anu Henriksson, Nynäshamns kommuns näringslivsutvecklare och Företagslots.

Så går det till

Företagaren börjar med att kontakta kommunens så kallade Företagslots. Företagslotsen kallar de tjänstemän som berörs av frågan till ett möte där företagaren och även lotsen är med. På mötet presenterar företagaren sitt ärende för alla tjänstemännen. Tjänstemännen tipsar om vad som är viktigt att tänka på, vilka tillstånd som bör sökas, etcetera. Om företagaren behöver mer hjälp bokas ytterligare möten med rätt personer på kommunen.

Fler satsningar under hösten

–Sedan en tid tillbaka jobbar Nynäshamns kommun intensivt för att förbättra samarbetet kommun- näringsliv. Den samordnade rådgivningen är ett konkret resultat av den pågående utbildningen Förenkla helt enkelt som är en flerstegsutbildning för samtliga kommunanställda som möter företagare i sitt arbete. Fler konkreta satsningar kommer under hösten, säger Anu Henriksson.

Till höger finns kontaktuppgifter till Företagslotsen Anu Henriksson.

Text: Åsa Ericsson
Foto startsidan: Scandinav bildbyrå

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp