2014-08-22

Invigning av Rumba förskola i Nynäshamn

Den nya förskolan Rumba i Nynäshamn är nu klar och invigdes under torsdagen med bandklippning, ballonger, glass och popcorn.

Liselott Vahermägi, ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Daniel Adborn, kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden var på plats för att hålla tal och klippa bandet. Många föräldrar, barn, personal och tjänstemän från kommunen deltog också i invigningen.

Rumba förskola har byggts eftersom förskolorna Ankaret och Humlan inte kan användas på grund av fukt och mögel i fastigheterna. Vårdnadshavarna har fått välja om de vill placera sina barn på Rumba eller på andra förskolor och intresset för Rumba har varit stort. 80 barn startar nu höstterminen i helt nya lokaler. Förskolan har även fått en innergård samt en del av den intilliggande skogen inhägnad där barnen kan leka.

– Personalen är jättenöjda med gården och de nya lokalerna. Även föräldrarna verkar nöjda vilket är glädjande,  säger Christina Carlsson som är chef för förskolorna i Nynäshamns kommun.

Mer information om evakueringen av förskolorna hittar du under länken i högerspalten.

Text: Anna Whitcombe

Starta bildspelet genom att klicka på pilen

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe