2014-08-20

Ishallen öppen igen

På grund av tidigare sommarvärme har det varit problem med att lägga is i ishallen Folkets hus. Från torsdag 20 augusti är dock ishallen nu delvis öppen igen.

Arbetet med att lägga ny is har nu pågått i några veckor och tack vare en särskild ”avfuktare” har ishallens luftfuktighet minskats vilket är förutsättningen för att skapa is.

Arbetet med att lägga ny is har gått bra, men isen är ännu inte tillräckligt tjock och stark och det krävs ytterligare tid och utrymme att bygga på isytan med fler lager.

Till en början kommer ishallen därför att vara delvis öppen för några verksamheter. Det kommer att dörja några veckor till innan allmänhetensåkning kan starta igen.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18