2014-08-18

Händelserik helg i Nynäshamn

Helgen 29-31 augusti blir händelserik i Nynäshamn. Skärgårdsdag, skärgårdsting, seglingstävling, hund-SM och Stadsbyggnadsdag väntas locka 25 000 besökare.

Längst ner på sidan kan du se ett inslag med kommunalrådet Daniel Adborn (FP) där han berättar om den händelserika helgen.

På programmet står Skärgårdsdag med skärgårdsmarknad, Skärgårdsting där Nynäshamns och Haninges politiker debatterar skärgårdsfrågor, seglingstävlingen Hyundai cup, Stadsbyggnadsdag med temat ”utveckling i centrum och på landsbygden”, hund-SM och utdelning av nytt miljöpris.

– Det blir en helg med mängder av aktiviteter och evenemang. Besökarna kan se och ta del av allt från segling, ångbåtstur, marknadsstånd och hundtävling till politiska debatter och information om Nynäshamns utveckling. Vi hoppas på fint väder och räknar med att närmare 25 000 personer besöker Nynäshamn, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd i Nynäshamn.

Skärgårdsdag med skärgårdsmarknad lördag

Åk med ångbåt eller ångtåg tur och retur Stockholm - Nynäshamn. Gå på skärgårdsmarknad med cirka 50 utställare, se uppträdanden och konstutställningen ”100 meter konst", med mera. Plats: Fiskehamnen i Nynäshamn.

Skärgårdsting lördag

Nynäshamns och Haninges politiker debatterar skärgårdsfrågor på temat ”Livskraftig skärgård”. Efter debatten har besökarna möjlighet att ställa frågor till politikerna. Tinget besöks av arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Plats: Fiskehamnen.

Nynäshamns miljöpris lördag

Delas för första gången ut till någon eller några som bidragit till att förbättra miljön och klimatet i Nynäshamns kommun. Pris: 30 000 kronor. Delas ut under lördagen i Fiskehamnen.

Stadsbyggnadsdag lördag

Stadsbyggnadsdag med politikerdebatt om utvecklingen i Nynäshamns stad samt information om VA-planen, Centrumlyftet och den fördjupade översiktsplanen för Nynäshamns stad. Plats: Fiskehamnen

Hyundai cup lördag

Nynäshamns segelsällskap arrangerar en av Sveriges största seglingstävlingar med cirka 200 båtar och 1 200 seglare. Alla båtar ligger i Fiskehamnen där också start och målgång är. En storbildsskärm i Fiskehamnen gör det möjligt för alla besökare att följa tävlingen.

Hund-SM fredag-söndag

Nynäshamns brukshundsklubb arrangerar Svenska mästerskap i Bruksklass (spår, sök, rapport och skydd) och så kallad IPO-klass. Totalt deltar 100 hundar som har de bästa resultaten från kvaltävlingar det senast se året. Plats: Några klasser på Kvarnängens IP och några i skogen. Under fredagen går alla tävlande i en parad från Stadshusplatsen till Svandammsparken i centrala Nynäshamn klockan 15.30. Klockan 16 är det invigning i parken.

Bild startsidan: Mattias Hansson/HGbild

Fiskehamnen sett från vattnet.

Fiskehamnen i Nynäshamn. Foto: Heidi Ekberg.

Hyundai cup 2013

Hyundai cup 2013. Foto: Pickla.se

Skärgårdstinget 2013

Skärgårdstinget 2013. Foto: Magnus Wegler.

Sidan granskad 2016-10-09