2014-08-07

Rapportera om jättelokan

Om du ser den så kallade jättelokan i närheten av lek - eller badplatser, kontakta gärna Nynäshamns kommun som då tar bort växten. Den som rör jättelokan får symptom som liknar en brännskada.

Jättelokan

Jättelokan är en växt mellan 1,5 och 3 meter hög och som innehåller ett ämne som kan vara skadligt för huden. Ämnet finns i hela växten och det kan räcka med att du rör lätt vid jättelokan för att få symtom som liknar en brännskada.

Kontakta kommunen

Nynäshamns kommun bekämpar jättelokan på kommunens mark där många människor vistas. Om du ser växten i närheten av exempelvis lekplatser eller badplatser, kontakta då gärna Nynäshamns kommuns stadsträdgårdsmästare Barbara Brass. Kontaktuppgifter finns till höger.

Markägarens ansvar

Varje markägare är ansvarig för att ta bort jättelokan på sin egen mark. Till höger finns information om jättelokan och hur du enklast går tillväga för att få bort den.

Sidan granskad 2016-04-18