2014-08-07

Ishallen har problem med isen

På grund av den ihållande sommarvärmen har alla försök att lägga is i ishallen Folkets hall i Nynäshamn misslyckats. Det gör att ishallen inte kan öppna som planerat inför säsongsstart.

– Hela processen behöver göras om och de lösa ismassor som ligger i ishallen forslas bort för att en ny isyta ska kunna spolas upp, säger Christer Dahl, Nynäshamns kommuns kultur- och fritidschef.

Något som samtidigt förutsätter att luftfuktigheten i hallen kan minskas rejält är en särskild ”avfuktare” som kommer att finnas på plats i hallen från och med torsdag den 7 augusti.

Arbetet med att lägga ny is beräknas ta två till tre veckor. Ishallen hålls stängd fram till dess att den nya isen är klar.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18