2014-07-30

Fritidsledarna på husvagnsturné

Har du lust att hitta på något på sommarlovet, men vet inte vad? Under veckorna 26, 27, 31, 32, och 33 drar fritidsledarna ut på husvagnsturné.

Fritidsledarna vid deras husvagn

Fritidsgårdens verksamhet flyttar ut och det erbjuds en rad olika aktiviteter. Det blir aktiviteter som:

• Tävlingar och turneringar
  • Grillkvällar
  • DJ-verksamhet
  • Pizzakväll
  • Talangshow
  • Beachvolley
  • Utomhusbio
  • Chilla och snacka.

Mobila fritidsledare

Utifrån individ och gruppnivå kan de mobila fritidsledarna hjälpa till på olika sätt. De kan vara ett stöd vid aktiviteter och de kan ordna olika gruppaktiviteter för bara tjejer eller killar.

Genom mobila fritidsledarnas kontakt med barn och ungdomar i åldrarna 10-25 år på skolor, fritidsgårdar, föreningar, via sociala medier samt vid olika arrangemang i kommunen, inspirerar och koordinerar de till meningsfull och tillgänglig fritid.

Mobila fritidsledarnas uppdrag är att:

• stödja, informera och synliggöra delar av ungdomskulturen av idag till föreningslivet, näringslivet och organisationer utifrån forskning, statistik och annan kunskap
  • vara stöd i föreningarnas aktiviteter
  • sprida information
  • skapa nätverk.

Till höger finns program med information om aktiviteter samt var de mobila fritidsledarna är.

Lägg till mobila fritidledarna på Facebook, se under länkar till höger. Kom där gärna med egna förslag.

Text: Erika Vikström Szulc

Sidan granskad 2016-04-18