2014-07-15

Sökes begravningsombud till Nynäshamn

Länsstyrelsen i Stockholm söker en lämplig person till uppdrag som begravningsombud för Nynäshamns församling.

När en församling är huvudman för begravningsverksamheten ska länsstyrelsen förordna ett eller flera begravningsombud som ska granska hur församlingen tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan. Andra trossamfund än Svenska kyrkan och livsåskådningsorganisationer som är verksamma inom kommunen ska, liksom den aktuella kommunen, ges tillfälle att föreslå lämpliga personer.

Det lediga uppdraget gäller till och med årsskiftet 2014/2015 då alla förordnanden som begravningsombud löper ut.

För upplysning om ett begravningsombuds uppgifter och hur man söker se länken till Länsstyrelsens webbplats.

Sidan granskad 2016-04-18