Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-06-27

Nynäshamns skolor i fokus när lärarstudenter träffades

I dagarna uppmärksammades Nynäshamns skolor när lärarstudenter träffades för en spetsutbildning under sommarlovet. En av punkterna på utbildningen var information om skolutvecklingen i Nynäshamn.

Nynäshamns kommun är en av fyra kommuner i landet som samarbetar med utbildningen Rebel Learners. Den samlar några av Sveriges mest motiverade lärarstudenter och deras arbetsgivare. Utbildningen kompletterar lärarutbildningen och tanken är att extra engagerade lärarstudenter ska kunna förverkliga sina idéer.

I dagarna träffades lärarstudenterna och en av punkterna på programmet var barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi. Hon informerade om de satsningar på skolan som Nynäshamns kommun har gjort de senaste åren.

- Sedan 2007 har vi målmedvetet satsat på åtgärder som rustar eleverna för ett samhälle med krav på högre utbildningsnivå. Insatserna språkutveckling, extra undervisning, läxhjälp, sommarskola och kompetensutveckling av personal är några av satsningarna som har lett till att elevernas betyg och kunskapsresultat förbättrats markant, säger Liselott Vahermägi (S).

Nynäshamns kommun samarbetar med utbildningen för att lyfta fram arbetsgivaren Nynäshamns kommun och för att öka statusen på lärarutbildningen. Under kommande läsår kommer bland annat medarbetare på Nynäshamns skolor att informera om sitt arbete för studenterna.

Text: Åsa Ericsson

Liselott Vahermägi håller föredrag.

Liselott Vahermägi höll föredrag på utbildningen.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp