2014-06-26

Ny webbsatsning ska locka fler besökare

En helt ny webbplats ska locka fler besökare till kommunen. Webbplatsen ingår i den regionala satsningen ”Skärgårdsstrategin” som ska locka fler internationella och svenska besökare till skärgården – däribland Nynäshamn.

Skärgårdsstrategin är ett regionalt projekt där bland annat Länsstyrelsen, Landstinget, Nynäshamn och sju andra kommuner samarbetar för bland annat ökat utbud av besöksmål, ökat företagande, ökad sysselsättning och internationell konkurrenskraft. Projektet har bland annat tagit fram en helt ny webbplats: stockholmarchipelago.se

– Webben presenterar Stockholms skärgård som helhet och gör det lättare för besökare att förstå vad Stockholms skärgård kan erbjuda. Den ska också driva trafik till de lokala destinationswebbarna, till exempel visitnynashamn.se, för fördjupad information, bokning och försäljning, säger Yvonne Edenmark Lilliedahl, marknads- och turistchef i Nynäshamn.

Även besökswebben visitstockholm.com gör en satsning genom att lansera en omfattande undersida om skärgården.

Foto: Mattias Hansson

Nynäshamn från vattnet