Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-06-25

Bygge av skejtpark pågår för fullt

Byggnation av en skejtpark i betong på Estö i Nynäshamn pågår. Den cirka 800 kvadratmeter stora skejtparken kommer att stå klar hösten 2014.

Nynäshamns kommun bygger en skejtpark på Estö i centrala Nynäshamn. För att den ska bli så bra som möjligt samarbetar Nynäshamns kommun med den lokala föreningen Sub surfers Nynäshamn, som i sin tur kontaktat specialister från USA som både designar parken och deltar vid bygget.

"En park för alla"

– Det blir en park för både så kallad streetåkning och rampåkning med hinder som exempelvis trappor, ramper, räcken, med mera. Parken kommer att funka för alla, en åttaåring kommer att kunna åka med en 54-åring, säger Marcus Wärme, ordförande i föreningen Sub surfers Nynäshamn.

"Lätt att ta sig till parken"

– Området och parken kommer förhoppningsvis att locka mycket folk. Ett stort plus är att det är lätt att ta sig till parken eftersom den ligger centralt nära både tåg- och bussförbindelser, säger Daniel Adborn (FP), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi skejtare älskar att prova nya ställen så skejtparken i Nynäshamn kommer garanterat att dra till sig åkare från regionen och även hela Sverige,  säger Marcus Wärme.

Två etapper

Det som byggs nu är etapp 1. Det finns även planer på att bygga ut skejtparken i en etapp två.  Om och när detta kommer att ske är dock inte beslutat ännu.

Till höger finns en 3D-modell av skejtparkens etapp 1. Mer information och ritningar finns under länken Nynäshamns skejtpark.

Text: Åsa Ericsson

Illustration av skejtparken.

Illustration av skejtparken.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp