2014-06-18

Tyck till om Stora Vika

Svara på frågor om Stora Vika i en ny enkätundersökning. Svaren i undersökningen blir ett viktigt underlag i det pågående arbetet med att utveckla samhället.

Enkätundersökningen innehåller frågor såsom hur du vill att Stora Vika ska utvecklas, styrkor och svagheter med Stora Vika och vilken typ av bostäder du skulle vilja se i Stora Vika. Sista svarsdag är 17 augusti.

Till höger finns länk till enkätundersökningen.

Underlag för att utveckla Stora Vika

Enkätsvaren blir ett av flera underlag i det pågående arbetet med att utveckla Stora Vika. Utvecklingsprogrammet tas fram av Nynäshamns kommun tillsammans med samhällsbyggnadskonsulter från företaget Ramböll.

Det slutliga programmet kommer att innehålla förslag på hur samhället ska utvecklas inom områden såsom samhällsservice, näringslivsfrågor, kommunikationer, infrastruktur, utveckling av det gamla fabriksområdet och kalkstensbrotten.

"Tydliggöra kommunens långsiktiga plan"

– På senare tid har det kommit förslag på planer för Stora Vika och dess närområde. Med utvecklingsprogrammet vill Nynäshamns kommun tydliggöra för allmänheten, markägare och verksamhetsutövare vad kommunens långsiktiga plan är för området, säger miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Daniel Adborn (FP).

Utvecklingsprogrammet beräknas vara klart i början av hösten.

Länk till mer information om utvecklingsprogrammet finns till höger.

Sidan granskad 2016-04-18