Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-06-18

Tågdepå beräknas ge närmare 200 jobb

En drygt 10 hektar stor tågdepå byggs i Nynäshamn. Tågdepån - med uppställning, underhåll, rengöring och reparationer av persontåg och godståg – beräknas ge närmare 200 jobb till Nynäshamns kommun.

Otto Persson och Anna Ljungdell skakar hand.

Otto Persson och Anna Ljungdell.

– Vi är väldigt glada för att företaget Train Alliance har valt Nynäshamn som etableringsort. Närmare 200 nya jobb är oerhört betydelsefullt för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Anna Ljungdell (S).

"Nynäshamn blir allt betydelsefullare"

– Stockholmsregionen, där Nynäshamn blir allt betydelsefullare, är en av Europas mest expansiva storstadsregioner. Antalet resande med persontåg beräknas fördubblas de närmaste tio åren. Godstrafiken bedöms öka ännu mer, bland annat tack vare den förestående godshamnen Stockholm Norvik i Nynäshamn. Det innebär att behovet av depåer för underhåll och förvaring ökar. Vi valde Nynäshamn eftersom kommunen ligger rätt geografiskt och logistiskt, kommunen har stor tillväxtpotential och att samarbetet med Nynäshamns kommun har varit bra och konstruktivt, säger Otto Persson, verkställande direktör på Train Alliance.

Avtalets innehåll

Under onsdagen sa kommunstyrelsen ja till avtalet mellan Nynäshamns kommun och Train Alliance. Avtalet innebär bland annat att Train Alliance tillsammans med kommunen ska hitta lämplig kommunägd mark för tågdepån. I avtalet står även att syftet är att i anslutning till tågdepån anlägga en företagspark där företag kan etablera sig samt att båda parter ska jobba för att utbyggnaden av dubbelspåret hela vägen till Nynäshamn påskyndas.

Ny utbildning

På sikt beräknas tågdepån med kringeffekter alltså ge närmare 200 permanenta arbeten till Nynäshamns kommun. En del av jobben kräver specialistkompetens och för att säkra det långsiktiga behovet vill Train Alliance tillsammans med Nynäshamns kommun även starta en utbildning i Nynäshamn.

– Tågdepå, godshamnen Stockholm Norvik med tillhörande logistik- och företagspark, mängder med nya arbetstillfällen, bygge av hundratals nya bostäder, med mera. Det är full fart framåt i Nynäshamns kommun, säger Anna Ljungdell.

Text: Åsa Ericsson

Illustration av tågdepån. Exteriör.

Train Alliances illustration av tågdepån.

Train Alliances illustration av tågdepån.

Train Alliances illustration av tågdepån.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-07-04
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp