2014-06-18

Eventuell strejk i pendeltågstrafiken

Det ligger ett strejkvarsel mot pendeltågstrafiken i Stockholms län. Vid en strejk ställs all pendeltågstrafik in. Busstrafiken påverkas inte av konflikten.

Konflikten mellan fackförbundet Seko och arbetsgivarorganisationen Almega är inte löst. Det innebär att strejkvarslet mot pendeltågstrafiken i Stockholms län ligger kvar. Midsommarafton 20 juni klockan 3 inleds strejken om ingen överenskommelse nås innan det.

Du kan hålla dig uppdaterad om trafikläget genom att gå in på Storstockholms lokaltrafiks (SL:s) webbplats. Länk finns till höger. SL:s skriver bland annat att vid en strejk finns det ingen möjlighet att sätta in ersättningstrafik då det skulle vara att gripa in i konflikten.

Sidan granskad 2016-04-18