2014-05-25

Så röstade nynäshamnarna

Valdeltagandet till Europaparlamentet blev 45 procent i Nynäshamn. Årets deltagande är högre än förra valet 2009 då valdeltagandet i Nynäshamns kommun låg på 41 procent, enligt de preliminära valresultaten.

Valurna

De tre partier som nynäshamnarna la flest röster på är Socialdemokraterna som fick 25,3 procent av rösterna, Miljöpartiet fick 15,6 procent och Moderaterna fick 12,7 procent av rösterna.

Till höger finns länk till Valmyndighetens webbplats med detaljerad information om hur invånarna i Nynäshamn röstade. Du ser bland annat fördelningen av röster per valdistrikt i kommunen.

Söndagens resultat är preliminärt. Fredag 30 maj kommer det slutliga valresultatet.

I Nynäshamns kommun är 20 184 personer röstberättigade enligt Valmyndighetens beräkningar i mars.

Staplar som visar valdeltagandet

Så här röstade nynäshamnarna. Grafik: Valmyndigheten.

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.