2014-05-23

Fjärilarnas helg 14-15 juni i Stora Vika kalkbrott

Den 14-15 juni arrangeras Fjärilarnas helg i Stora Vika kalkbrott. Ett evenemang med aktiviteter för både stora och små.

För åttonde året i rad arrangeras guidade turer runt Fjärilsstigen i Stora Vika kalkbrott. Nytt för i år är att evenemanget som tidigare hette Fjärilarnas dag nu pågår i två dagar och har utökats med fler aktiviteter som nattvandring och aktiviteter för barn.

Lördag 14 juni

Samling 11.15 vid Fjärilsstigens start vid vägen till gamla cementfabriken. Ta med matsäck. Sluttid cirka 14.30.

• Följ med Nynäshamns Naturskola som inviger barnstigen, letar småkryp, håvar fjärilar och leker fjärilslek.
  • Följ med på guidning runt Fjärilsstigen med fjärilsexperten Göran Palmqvist och kommunantikvarie Maria Landin.

Lördag natt 14 juni

Samling 21.30 vid Fjärilsstigens start vid vägen till gamla cementfabriken. Ta med matsäck och klä dig varmt.

• Skåda nattfjärilar med ljusfångst med fjärilsexpert Göran Palmqvist.

Söndag 15 juni

• Följ med krypfantasterna John, Hanna och Bruno Hallmén. Vi letar småkryp, håvar fjärilar och fotar minimonster.

Arrangörer

Fjärilarnas helg är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen, Nynäshamns naturskola, projektet Vingar, Utveckla Roslagen och Stockholms skärgård (UROSS) och Nynäshamns kommun.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08