2014-05-16

Ett av världens största kryssningsfartyg till Nynäshamn

Onsdag 21 maj kommer ett av världens största nybyggda kryssningsfartyg till Nynäshamn. Personal på Nynäshamns turistbyrå tar emot de internationella passagerarna.

Jättekryssaren Royal Princess är 330 meter lång och 19 våningar hög. Fartyget har plats för närmare 3 600 passagerare och vid ankomsten till Nynäshamn är fartyget i det närmaste fullt. Fartygets slutdestination är egentligen Stockholm men passagerare på kryssningsfartyg fortsätter inte alltid vidare utan stannar i Nynäshamn eller beösker kommunen på väg tillbaka från Stockholm.

Internationella passagerare

Ombord på Royal Princess finns passagerare från Asien, USA, Kanada och Europa. När fartyget anlöper till Nynäshamns finns personal från Nynäshamns turistbyrå på plats för att ta emot de internationella gäster som väljer att stanna i Nynäshamn.

Kryssningsguide

– Vi har en guide speciellt anpassad för kryssningsgäster. I den presenterar vi Nynäshamns aktörers utbud, exempelvis sightseeingtur med "hop-on hopp-off-buss", Spa-paket, aktiviteter, restauranger och shoppingutbudet samt ger svar på kryssningsgästernas vanligaste frågor, säger Kristina Stugholm på Nynäshamns turistbyrå.

I sommar kommer 27 kryssningsfartyg till Nynäshamn. Det första anlöpet var 13 maj och det sista är i slutet av oktober. Royal Princess kommer till Nynäshamn totalt 11 gånger i sommar.

Krysningsfartyget Royal princess.

Foto: Princess cruises.