Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-05-16

Ett av världens största kryssningsfartyg till Nynäshamn

Onsdag 21 maj kommer ett av världens största nybyggda kryssningsfartyg till Nynäshamn. Personal på Nynäshamns turistbyrå tar emot de internationella passagerarna.

Jättekryssaren Royal Princess är 330 meter lång och 19 våningar hög. Fartyget har plats för närmare 3 600 passagerare och vid ankomsten till Nynäshamn är fartyget i det närmaste fullt. Fartygets slutdestination är egentligen Stockholm men passagerare på kryssningsfartyg fortsätter inte alltid vidare utan stannar i Nynäshamn eller beösker kommunen på väg tillbaka från Stockholm.

Internationella passagerare

Ombord på Royal Princess finns passagerare från Asien, USA, Kanada och Europa. När fartyget anlöper till Nynäshamns finns personal från Nynäshamns turistbyrå på plats för att ta emot de internationella gäster som väljer att stanna i Nynäshamn.

Kryssningsguide

– Vi har en guide speciellt anpassad för kryssningsgäster. I den presenterar vi Nynäshamns aktörers utbud, exempelvis sightseeingtur med "hop-on hopp-off-buss", Spa-paket, aktiviteter, restauranger och shoppingutbudet samt ger svar på kryssningsgästernas vanligaste frågor, säger Kristina Stugholm på Nynäshamns turistbyrå.

I sommar kommer 27 kryssningsfartyg till Nynäshamn. Det första anlöpet var 13 maj och det sista är i slutet av oktober. Royal Princess kommer till Nynäshamn totalt 11 gånger i sommar.

Text: Åsa Ericsson

Krysningsfartyget Royal princess.

Foto: Princess cruises.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp