2014-05-14

Ny tillförordnad näringslivschef

Hans Friberg har anställts som tillförordnad näringslivschef på Nynäshamns kommun. Rekrytering av ny näringslivschef pågår och Hans Friberg är tillförordnad tills rekryteringen är klar och ny näringslivschef är på plats.

Hans Friberg.

Hans Friberg. Foto: Gösta Rising.

Hans Friberg är anställd som tillförordnad näringslivschef sedan 5 maj och beräknas arbeta i cirka sex månader. Hans har bland annat erfarenhet från arbete med att förbättra företagsklimat. Han kommer närmast från arbetet som tillförordnad näringslivschef i Hallstahammars kommun.

Främsta arbetsuppgifter

– Hans främsta arbetsuppgifter är att fortsätta det arbete som har påbörjats. Han ska även tillsammans med näringslivet färdigställa arbetet med den handlingsplan som är kopplad till näringslivsstrategin och som säger vilka prioriteringar som ska göras. Han ska även jobba med att utveckla kommunens interna rutiner som har med näringslivsarbetet att göra, säger Nynäshamns kommuns planeringschef Anna Eklund.

– Det ska bli roligt att tillsammans med företagen, tjänstemännen och politikerna fortsätta det påbörjade arbetet där samarbete står i fokus samt med att skapa förutsättningar för att företag ska kunna starta, verka och utvecklas här i Nynäshamn. Nynäshamn har många positiva sidor och möjligheter. Det ska vi tillsammans ta vara på för att utveckla företagsklimatet, säger Hans Friberg.

Hans Friberg har även erfarenhet från industri- och tjänstesektorn samt eget företagande inom marknadskommunikation.

"Kontakta mig gärna"

– Kontakta mig gärna om du har ideér och tankar om hur vi ska utveckla näringslivet i kommunen, säger Hans Friberg.

Sidan granskad 2016-04-18