2014-05-12

Tidplanen för samordnad varudistribution försenad

Nynäshamns kommun har tillsammans med sju andra kommuner på Södertörn upphandlat logistikpartner för samordnad varudistribution. Tidplanen försenas nu eftersom en av anbudsgivarna har begärt så kallad överprövning i förvaltningsrätten.

Under 2013 togs beslutet att samarbeta kring transporter i kommunerna Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka, Haninge, Nykvarn, Salem, Södertälje och Tyresö. Halverade utsläpp av koldioxid och tryggare trafikmiljö runt exempelvis förskolor och skolor är några av vinsterna med samarbetet.

"Planen är att starta under hösten"

Upphandlingen av gemensam logistikpartner är nu genomförd och en av anbudsgivarna har alltså begärt så kallad överprövning i förvaltningsrätten av tilldelningsbeslutet, vilket innebär att tidplanen för projektet försenas.

– Det är oerhört tråkigt att arbetet försenas men i avvaktan på dom från förvaltningsrätten fortgår de egna förberedelserna i respektive kommun och i det centrala projektet. Planen är att vi ska kunna starta under hösten 2014, säger Gunilla Eitrem, utvecklingsledare Södertörnskommunerna.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se