2014-05-05

Soldater övar i Nynäshamn

Den 9 maj och 10 maj kommer soldater att öva i Nynäshamns kommun. Ett militärt förband ska öva i och omkring kommunhuset på fredagen och på lördagen får Stora Vika och gamla cementfabriken vara övningsplatser.

Försvarsmakten genomför en övning i södra Stockholm 7-11 maj. Den 9 och 10 maj blir det både bilar och båtar som kommer med ungefär 90 soldater från Amfibieregementets Hemvärnsförband för att öva i och omkring kommunhuset i Nynäshamn och gamla cementfabriken i Stora Vika.

Kommunhuset blir övningsplats

Fredag den 9 maj klockan 8-16 övar förbandet i Nynäshamn i och kring kommunhuset. Soldaterna kommer i huvudsak att röra sig i och kring kommunhuset där det kommer genomföra övningsmoment som att genomsöka byggnader och viss sjukvård. Vid sjukvårdsmomenten ingår det att öva transport till Nynäshamns närakut.

Soldater kommer att bära vapen med lös ammunition, men det kommer inte att bli någon skottlossning.

Stridsövning i Stora Vikas bebyggelse

På lördag den 10 maj 8-20 håller soldater till vid gamla cementfabriken i Stora Vika.

Här kommer de att öva strid i bebyggelse och solaterna kommer att förflytta sig med båt och andra fordon. Övningen innehåller skottlossning med lös ammunition.

Försvarmakten meddelar att boende i Stora Vika är informerade. Samtidigt ber de alla iaktta försiktighet och passera övningsområdet med säkert avstånd.

Text: Annie Burman Skytt

Sidan granskad 2016-04-18