2014-04-30

Bilfritt på Fredstorget från måndag 5 maj

Från och med måndag den 5 maj så kommer Fredstorget att förbli bilfritt med undantag för vissa transporter och fordon med särskilda tillstånd.

Nu fortsätter Centrumlyftet och arbetet med att rusta upp Nynäshamns centrum. Det nya Fredstorget som kommer att sträcka sig från Stadshusplatsen till Centralgatan ska ställas i ordning och ett första steg i detta är att göra torget bilfritt.

Fredstorget blir bilfritt

Från och med måndag den 5 maj så kommer Fredstorget att förbli bilfritt med undantag för transporter till och från fastigheterna, taxi, samt två stycken handikapparkeringsplatser. Detta i enlighet med den nya gestaltningen av centrum som tagits fram inom projektet Centrumlyftet.

Det nya Fredstorget tar form

Fredstorget kommer nu att börja ta form med nya utemöbler, växter och belysning. Arbetet startar med montering av ny belysning som spänns över torget mellan fasaderna. Sedan återställs torgets markyta och nya möbler monteras och ställs på plats. Torget kommer även att få nya växter.

Läs mer om projektet Centrumlyftet via länken i högerspalten.

Text: Anna Whitcombe

Fredstorget i Nynäshamn.

Fredstorget som det ser ut idag.

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS