2014-04-24

Nu får du elda ditt trädgårdsavfall

Från och med lördag 5 april och till och med söndag 20 april är det tillåtet att elda vedartat trädgårdsavfall.

I Nynäshamns kommun får du elda trädgårdsavfall under två veckor på våren och två veckor på hösten, vecka 15-16 samt 41-42 med föregående veckoslut.

Det här får du elda

Du får bara elda torrt vedartat trädgårdsavfall som till exempel grenar och kvistar. Att elda löv, gräs och liknande är inte tillåtet.

Ta hänsyn till dina grannar

Du får bara elda om det kan ske utan att det är störande för omgivningen. Kontrollera därför vindriktning och fuktförhållanden innan du börjar elda.

Kompostera gärna

Trädgårdsavfall ska komposteras på den egna fastigheten. Om du har mycket ris och kvistar så kan du lämna ditt trädgårdsavfall på kommunens återvinningscentraler i Hammarhagen och i Sunnerby industriområde. Kontakta SRV Återvinning AB för information om din närmaste återvinningscentral.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08