2014-04-15

Fler bostäder byggs i kommunen

Nynäshamn får fler privata hyresrätter. Efter Nynäshamns kommuns försäljning av mark står det klart att det ska byggas 88 privata hyreslägenheter i Nickstadalen. Byggnationen är en i raden av planerade bostadsbyggen i kommunen den närmaste tiden.

Det byggs bostäder och planeras för nya bostäder runt om i kommunen.

Flera påbörjade byggen

Byggföretaget Veidekke bygger 23 bostadsrättslägenheter på Estö i Nynäshamn och byggföretaget Hökerum har kommit långt med bygget av 68 bostadsrättlägenheter i kvarteret Fjället i Nynäshamn. På Telegrafenområdet i Nynäshamn har Nynäshamnsbostäder kommit långt med byggnation av dryg 30 hyreslägenheter.

Planerade bostäder

Mellan 175 och 200 nya hus planeras i Segersäng, i Ösmo finns planer på att bygga 800-1 000 bostäder och på området Telegrafen i Nynäshamn planeras det för ytterligare cirka 600 lägenheter.

"Stor efterfrågan på bostäder"

Senast i raden av bostadsbyggen blir alltså de 88 privata hyreslägenheter i Nickstadalen som fastighetsbolaget Balder ska bygga. I dagarna blev bygglovet klart och markarbetet påbörjas redan denna vecka.

– Det var viktigt för Nynäshamns kommun att erbjuda marken till ett företag som ville satsa på hyresrätter. Balder nappade på erbjudandet och det känns fantastiskt bra att det inom kort finns nyproducerade privata hyresrätter i kommunen. Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Nynäshamn, därför är det väldigt glädjande att vi kan möta behoven med många olika typer av boenden, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Illustration över huset på Nickstabadsvägen.

De planerade bostäderna i Nickstadalen. Illustration: K-Fastigheter.

Sidan granskad 2016-04-18