Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-04-09

Fler kryssningsfartyg i sommar

I sommar kommer 27 kryssningsfartyg till Nynäshamn, vilket är fler än förra sommaren. För första gången kommer fartyget Royal Princess som tar 3 600 passagerare.

Kryssningsfartyg.

Sommarens första kryssningsfartyg anländer den 13 maj och det sista i slutet av oktober. Totalt anlöper alltså 27 kryssningsfartyg vilket är 5 fler än förra året.

Kan komma fler fartyg

Fartygens storlek varierar, det minsta tar cirka 650 passagerare och det största – Royal Princess - cirka 3 600. Royal Princess kommer till Nynäshamn sammanlagt 11 gånger i sommar.

Fartygens slutdestination är egentligen Stockholm men många passagerare fortsätter inte vidare dit utan väljer istället att stanna i Nynäshamn.

– Det är fantastiskt roligt att så många fartyg stannar i Nynäshamn eftersom vi då får möjlighet att visa upp vår fina kommun för internationella besökare. Det är heller inte otänkbart att det blir fler fartyg än 27. Om det blåser mycket går många till Nynäshamn i stället för Stockholm, säger turistbyråföreståndare Nina Munters.

Aktiviteter för passagerarna

Vid varje kryssningsanlöp finns personal från Nynäshamns turistbyrå på plats för att ta emot de internationella gästerna som kommer från bland annat Spanien, Tyskland och USA. 

– Även i år gör vi en guide speciellt anpassad för kryssningsgästerna. I den presenterar vi Nynäshamns aktörers utbud, exempelvis sightseeingtur med "hop-on hopp-off-buss", restaurang och shoppingutbudet samt ger svar på kryssningsgästernas vanligaste frågor, säger Nina Munters.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp