2014-04-09

Fler kryssningsfartyg i sommar

I sommar kommer 27 kryssningsfartyg till Nynäshamn, vilket är fler än förra sommaren. För första gången kommer fartyget Royal Princess som tar 3 600 passagerare.

Kryssningsfartyg.

Sommarens första kryssningsfartyg anländer den 13 maj och det sista i slutet av oktober. Totalt anlöper alltså 27 kryssningsfartyg vilket är 5 fler än förra året.

Kan komma fler fartyg

Fartygens storlek varierar, det minsta tar cirka 650 passagerare och det största – Royal Princess - cirka 3 600. Royal Princess kommer till Nynäshamn sammanlagt 11 gånger i sommar.

Fartygens slutdestination är egentligen Stockholm men många passagerare fortsätter inte vidare dit utan väljer istället att stanna i Nynäshamn.

– Det är fantastiskt roligt att så många fartyg stannar i Nynäshamn eftersom vi då får möjlighet att visa upp vår fina kommun för internationella besökare. Det är heller inte otänkbart att det blir fler fartyg än 27. Om det blåser mycket går många till Nynäshamn i stället för Stockholm, säger turistbyråföreståndare Nina Munters.

Aktiviteter för passagerarna

Vid varje kryssningsanlöp finns personal från Nynäshamns turistbyrå på plats för att ta emot de internationella gästerna som kommer från bland annat Spanien, Tyskland och USA.

– Även i år gör vi en guide speciellt anpassad för kryssningsgästerna. I den presenterar vi Nynäshamns aktörers utbud, exempelvis sightseeingtur med "hop-on hopp-off-buss", restaurang och shoppingutbudet samt ger svar på kryssningsgästernas vanligaste frågor, säger Nina Munters.

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.