2014-04-02

Nynäshamns centrum rustas upp

Nu startar Centrumlyftet som ska ge Nynäshamns centrum ett nytt fräschare utseende. Projektet är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, Stadskärneföreningen och fastighetsägare i Nynäshamns centrum.

Nynäshamns centrum får bland annat nya utemöbler, växter och belysning samt fritt Wifi.

— Vi vill göra stadskärnan mer attraktiv med möjlighet till både shopping och lugna stunder på det nya Fredstorget. Utemiljön i centrum ska kännas mysigare året om, förklarar Kaisa-Leena Aksli som är landskapsarkitekt på Nynäshamns kommun och ansvarig för gestaltningen av Centrumlyftet.

Arbetet med att byta belysning och bänkar på Stadshusplatsen (Banantorget) har redan påbörjats och under vecka 15 så kommer den mellersta raden av träd på Fredstorget att tas bort för att ge plats för torghandel och uteserveringar.

Många av de åtgärder som nu genomförs är önskemål från invånare som via Nynäs-appen svarat på enkäten Inred stadens vardagsrum.

Läs mer om projektet via länken Centrumlyftet i högerspalten.

Text: Anna Whitcombe

Den nya loungemöblerna som kommer att placeras på Fredstorget

Fredstorgets nya loungemöbler. Bild: nola.se

Sidan granskad 2016-04-18